About this project

This merged family had a toddler and college-aged children and they were very much in a transitional phase: the college students were moving into their own apartments so the parents used that opportunity to donate their old furnishings to the kids, leaving them with empty rooms that needed to be furnished and decorated.

In the great room I was asked to keep the blue wall and cloud photo over the fireplace and the adjacent open kitchen had red dining chairs with a bohemian feel. I used both of these elements as my jumping off point for a blue and red color scheme. In the basement, wide open spaces and a request from the homeowners were the impetus for the colossal custom built-in. There were some existing furnishings with a green and orange stripe that were to remain, so I found the fun bird print with coordinating colors that tied everything together.

Before & After